Lloyd loom eigenschappen.

De eigenschappen van Lloyd loom. Wat is Lloyd loom?Lloyd loom meubelen zijn meubelen die niet gemaakt zijn van met de hand gevlochten riet maar  verwaardigd zijn van een nieuwe vezel.  Een vezel die geen vocht of vuil doorlaat.  Hygiënisch , ongevoelig voor hitte en die niet  ‘krom kan trekken’. Het nieuwe wondervezel was gewoon papier.  Lloyd loom zou een van de meest geslaagde producten van de 20e eeuw worden.  Voor 1940 werden er meer dan 10 miljoen Lloyd loom stukken gemaakt in Amerika en Groot-Brittannië, die werden verkocht aan hotels, restaurants, theesalons en schepen.

Geen Riet en geen rotan, maar Lloyd loom.

Lloyd loom lijkt het mooist hand gevlochten riet en heeft alle voordelen van het traditionele riet. Deze voordelen zijn dat het een erg sfeervol, natuurlijk duurzaam, in elk interieur passend product is.  Het is een type meubel dat op rieten gevlochten meubelen lijkt maar die geen enkel nadeel bezit.  Een Lloyd loom stoel voelt er glad aan, zonder scherpe uitsteeksels die kledingstukken kunnen beschadigen. De Lloyd loom stoelen zakken niet door , ze vervormen niet en kraken niet als je erop gaat zitten. Lloyd loom stoelen zijn erg sterk en duurzaam. Indien ze goed worden onderhouden zijn ze tientallen jaren intensief gebruik nog zo goed als nieuw.

Marshall Burns Lloyd, was de man die in 1917 patent kreeg op een nieuw systeem om rieten producten te maken en gaf het de naam Lloyd loom (weefgetouw). Getwijnd pakpapier werd al begin 19 eeuw toegepast voor gevlochten meubilair, omdat het goedkoper en beter verkrijgbaar was dan riet. In de eerste Wereldoorlog werd gebruik gemaakt van pakpapier omdat riet en rotan uit het verre Azië niet verkrijgbaar was.

Pakpapier zou nooit de status van een exclusief product kunnen krijgen.  Dit was de reden dat de naam Lloyd loom gebruikt werd. Het papier dat strak tot een draad werd getwijnd, werd gedeeltelijk met ijzerdraad verstrekt.  U kunt op een eenvoudige manier  controleren of er sprake is van een Original Lloyd loom stoelen door een sterke magneet er tegen aan te houden. Doordat er ijzerdraad in is verwerkt blijft de magneet hangen.

Het staaldraad is niet zichtbaar omdat de meubelen erg netjes worden afgewerkt met een siervlecht.

Een manier om een origineel Lloyd loom product te herkennen is het Lloyd loom logo. De Lloyd loom eetkamerstoelen zijn dan van een Lloyd loom logo voorzien.

Lloyd loom stoelen zijn geen rotan – rieten stoelen. Het is wel een vlechtsoort. Een nieuw type vlechtwerk met een nieuw naam ‘Lloyd loom’.

Resumerend de voordelen van Lloyd Loom stoelen.  Ze zijn zeer duurzaam, sfeervol, kraakvrij, haken niet en zakken niet door.

De Lloyd loom stoelen worden verlijmd en daarna in de kleur gebracht voordat ze worden gelakt.  De meubelen worden vervaardigd in tal van kleuren.  In het verleden werden er veel pastel kleuren aangeboden. Nu zijn de meest gangbare kleuren; wit wash, room, wit, zwart, naturel, karamel of Bali bruin.

U treft deze Lloyd loom stoelen aan bij tal van fabrikanten. U kunt denken aan  Purple Starling , Slootstra Mulder (sm design) , Nouvion, Liaan, HVA om maar enkele Lloyd loom merken te noemen.