Onderhoud Lloyd loom stoelen – meubelen

Het is als eerste belangrijk te weten wat Lloyd loom is inzake het onderhoud van Lloyd loom. Dit heb ik ook al omschreven in mijn eerdere blog. Hier nog even een korte samenvatting. Het is getwijnd papier met in de verticale banen ijzerdraad. Het materiaal wordt machinaal gemaakt.  Het frame van de stoel wordt eerst gemaakt voordat het Lloyd loom er met de hand wordt omgezet en afgewerkt.

Hoe kunt u Lloyd loom stoelen onderhouden?

Nadat de stoel in haar geheel vervaardigd is wordt het materiaal verlijmd. Hierdoor blijft het in de vorm en is het super sterk. Vervolgens wordt de stoel in de kleur gebracht. U kunt hierbij denken aan de populaire kleuren wit, zwart, taupe, wit wash, naturel, karamel en Bali bruin.  Als laatste behandeling worden de Lloyd loom stoelen (meubelen)  glans of mat afgelakt. Deze lak is erg belangrijk. Hierdoor zijn de stoelen makkelijk schoon te maken.U kunt de stoelen met een “sloffe” doek afnemen, deze doek mag niet heel erg nat zijn. Dit in tegenstelling tot rotan stoelen die u kunt afspoelen onder de douche. Een veel voorkomende vraag is; onze stoelen plakken en zijn beschadigd. Dit is te voorkomen door na verloop van jaren…. meestal naar een jaar of 10 – 13 de Lloyd loom stoelen opnieuw te gaan lakken. U dient hier sneldrogende cellulose lak voor te gebruiken.  Als dit goed gebeurd blijven uw Lloyd loom stoelen weer voor jaren in een uitstekende staat.  Indien uw Lloyd loom stoelen beschadigd zijn dient u ze eerst van de juiste kleur te voorzien voordat u ze gaat lakken.Lloyd loom eetkamerstoel 3504

Kunnen gebruikte stoelen in het geheel overgespoten worden?

Deze vraag krijgen we ook vaak. Kan ik mijn  Lloyd loom stoel van een andere kleur voorzien. De stoelen zijn beschadigd of men wil gewoon graag een andere kleur aanbrengen op de aanwezige stoelen. Wij raden dit toch af en wel om de volgende reden.  Op uw bestaande Lloyd loom stoelen zit reeds lak, ze zijn ooit eens helemaal gelakt nadat ze in de kleur waren gebracht.  Indien u ze nu van een andere kleur gaat voorzien is de kans erg groot dat het niet goed hecht omdat de aanwezige lak het intrekken van de beits – verf belemmerd.  Om dit te voorkomen moet u eerst met een primer (hechter) werken. Een ander nadeel van het overspuiten/verven is dat het fijnmazige effect van Lloyd loom stoelen verdwijnt, doordat het vlechtmateriaal dicht gaat zitten met verf. Het overspuiten van uw stoelen is ook al een zeer kostbare zaak. U kunt zich afvragen of u het risico zou willen nemen om dit uit te besteden aan een meubelspuiterij.  Ik zou indien u toch graag wilt gewoon zelf proberen. Lukt het niet dan koopt u vandaag de dag voor een nette prijs een nieuwe Lloyd loom stoel.
Ik hoop dat u wat aan het bovenstaande advies heeft, zodat u langdurig van uw Lloyd loom eetkamerstoelen – meubelen kunt genieten.